18 de març 2014

Raspall, Premi Crítica Serra d'Or 1982 
(text de Pere Calders i il·lustració de Carme Solé)

El darrer número de Serra d'Or (març 2014) inclou dos articles sobre la il·lustradora Carme Solé. Es tracta de "Carme Solé Vendrell, l'art de la il·lustració", un repàs a la trajectòria professional d'aquesta autora a càrrec de M. Carme Bernal i Carme Rubio i l'entrevista "Carme Solé Vendrell, l'artista que commou", que es va dur a terme en el marc de la IV Escola d'Estiu de LIJ de la UVic i l'Abadia de Montserrat, a càrrec de Vanesa Amat. Carme Solé té un discurs molt sòlid sobre l'ofici d'il·lustrar i diu coses tan interessants com:

"(...) el que m'agrada és la literatura, perquè no és solament què t'expliquen sinó com ho fan. Il·lustrar és el mateix: no és solament dibuixar el que diu l'escriptor, sinó dir-ho a la teva manera(...)". Josep Maria Aloy ressenya els articles al seu blog: mascaró de proa.

A més, a la revista també hi trobem un article de Teresa Mañà, "Llibres per a infants i adolescents", que ofereix una panoràmica de les darreres publicacions per a infants i joves (agrupades segons si es tracta de clàssics recuperats, llibres per aprendre coses, etc.), i recorda premis i altres efemèrides recents en aquest àmbit.