19 de març 2014

La Galera 50+1

Per celebrar els cinquanta anys de l'Editorial La Galera, nascuda el 1963, l'Associació de Mestres Rosa Sensat va organitzar l'any passat una exposició de llibres que ara es pot veure a la llibreria Casa Anita. L'editorial va néixer de la mà d'un grup de mestres bibliotecàries vinculades al moviment de renovació pedagògica en el moment de la represa de la llengua i la cultura catalana. 

Les seves publicacions han marcat tota una generació, n'és exemple El zoo d'en Pitus de Sebastià Sorribas (Premi Folch i Torres 1965). Una de les obres més llegides, traduïdes, recordades i estimades.

La Galera ha contribuït decididament a formar lectors en català, a crear personatges i històries que ja són part del nostre imaginari col·lectiu, a reprendre la llengua i la cultura en un moment convuls de la nostra història. 


La Biblioteca de l'Associació de Mestres Rosa Sensat va elaborar un document recordant un títol significatiu de l'editorial per a cadascun d'aquests cinquanta anys (vegeu la selecció clicant aquí). Ens sumem a la felicitació a l'editorial, enguany que ja en són 50+1.