04 de desembre 2013

Mor l'escriptora Joana Raspall

Ens ha deixat l'escriptora Joana Raspall després d'un any ple d'activitats per commemorar el seu centenari. Al llarg d'aquests mesos de celebració els seus versos han ressonat a escoles, teatres, auditoris, places, etc. L'autora ha pogut gaudir d'aquests homenatges que se li han fet arreu, del  reconeixement a la seva obra i de la trobada amb els seus lectors.

La seva vida ha estat exemple de compromís amb el país. La seva dedicació a la literatura infantil és també una bona mostra del seu desig d'oferir bones obres als més petits, poesia de qualitat per fer créixer la nostra llengua. El seu llegat és molt valuós; el conjunt de la seva obra, i molt especialment la poesia per a nens i nenes, és de gran qualitat i ha esdevingut patrimoni de tots. Sempre li agrairem la companyia i el saber dels seus poemes.

"Amb els llibres per amics, no et faltarà companyia.
Cada pàgina pot ser un estel que et fa de guia"





Una de les seves darreres publicacions és el volum 46 poemes i 2 contes (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2013) que conté una selecció d'algunes de les seves poesies editades en diferents moments.