27 de desembre 2013

Laboratoris de Lectures

Al darrer número de Faristol (desembre, 2013) apareix un article sobre l'experiència de dinamització lectora amb infants i famílies a partir de la creació dels anomenats Laboratoris de lectura. Es tracta d'experiències dutes a terme a Biblioteques Públiques per especialistes en l'àmbit del llibre infantil i el desenvolupament lector. La idea parteix de la necessitat dels infants de tenir un espai i uns materials que els ajudin a establir vincles entre les obres o bé que els facilitin la seva descoberta.

A l'article s'hi narra una de les activitats a partir de llibres que tenen un mateix fil conductor. En aquest cas llibres on la idea del zoo hi és present d'una o altra manera. Obres amb imatges i paraules que desvetllen la curiositat, la creativitat...

Les idees sobre el Laboratori (com a lloc per experimentar i conèixer) i sobre la importància de mostrar les connexions entre les obres sempre ens han semblat essencials en l'àmbit de la formació dels mestres. I, d'alguna manera, la lectura d'aquest article ens evoca a recordar-ho.



2 comentaris:

Alba GE ha dit...

Un article molt interessant.

Com treure l'univers de cada llibre, quines paraules tan evocadores...

Fins aviat,

Alba.

Imagina... ha dit...

Una experiència interessant que pot generar noves idees...

Fins aviat!