25 de juliol 2011

Lectures adolescents



Com millorar els índex de lectura dels adolescents, les seves capacitats crítiques i interpretatives? Quines diferències hi ha entre els currículums de diferents països? Quines relacions s'esdevenen entre text i pantalla? Quin tipus de divisions es produeixen en els hàbits lectors de nois i noies? Com moure's entre les lectures obligatòries i les preferències personals? Quines característiques tenen les lectures dirigides als joves?

El monogràfic Lectures adolescents, coordinat per Teresa Colomer (2009), recull les aportacions de diferents recerques que donen resposta als interrogants plantejats sobre lectura i adolescència, dos temes de debat permanent. Es tracta d'un treball molt sòlid que ha estat escollit per la revista CLIJ Cuadernos de Literatura Infantil y juvenil (núm. 241, maig-juny 2011) com un dels millors llibres d'assaig de l'any.

2 comentaris:

Adelia ha dit...

Aquesta va ser una de les meves lectures de l'estiu passa. A la trobada de Clubs de lectura de Galícia pel juni del curs 2009/10 ens vam regalar el llibre als assistents, després d'enregistrar-lo a la biblioteca del meu centre el vaig llegir i em va semblar molt interessant per als profesionals de l'àmbit de les biblioteques escolars. Ara que veig la referència del llibre en català, potser l'afegeixi a la meva biblioteca particular en català, ja que encara no he trobat la traducció al gallec.

Imagina... ha dit...

Hola Adelia,

Gràcies pel comentari. Com bé dius, es tracta d'un monogràfic interessant per a tots aquells que intenten fomentar la lectura entre els adolescents. No sé si hi ha la traducció al gallec, però pots tenir la publicació en català per anar fent créixer la biblioteca!
Fins aviat!