19 de juliol 2011

Reconeixement a Emili Teixidor

                                                                              Fotografia: Ton Granero

En el marc de la II Escola d'Estiu de Literatura Infantil i Juvenil (Abadia de Montserrat - UVic) va tenir lloc un merescut reconeixement a la figura i l'obra d'Emili Teixidor. Un dels escriptors que ha publicat per a infants, joves i adults amb el mateix rigor pel que fa a construcció de personatges, presentació de trames, ús del llenguatge, etc.

Després de la comunicació "De la Roviretes a la Formiga Piga passant per l'Ocell de Foc. Els personatges de l'obra d'Emili Teixidor" de Maica Bernal i Carme Rubio, que va permetre conèixer una mica millor la creació literària infantil i juvenil de l'autor, la conversa amb Teixidor va generar reflexions interessants...

"Moltes de les notícies que apareixen a la premsa són grans històries, arguments que capten l'interès del lector, però no són literatura perquè els manca el llenguatge literari."

"En la literatura, la intenció pedagògica ha de quedar amagada. Si el missatge és alliçonador deixa de ser literatura."

Algunes de les idees que es van comentar formen part del llibre La lectura i la vida, un assaig ple de bons consells per fomentar la lectura literària.

4 comentaris:

Nuria S. ha dit...

Hola!

Ja fa uns quants dies que vam acabar les Jornades però encara les tinc molt presents! Volia dir-vos que ha estat un plaer poder assistir-hi i segurament l'any vinent repeteixi. Però sobretot, ha estat una font d'inspiració i de motivació per a la meva feina! Així és que ja he començat a rescatar alguns contes i m'he posat a llegir!!!!!
Gràcies.
Nuria S.

Imagina... ha dit...

Hola Núria,

Ens alegra saber que la trobada et va resultar profitosa. Per nosaltres també va ser un plaer poder compartir inquietuds en l'àmbit de la LIJ.
Bones lectures!

Anna ha dit...

Hola a tothom!
Quina il·lusió m'ha fet veure aquesta foto!!
Moltes gràcies per penjar-la. És tot un honor per a mi tenir-la. No només per estar amb el gran mestre Teixidor, sinó també per estar amb tota la resta de persones: companys i companyes, professors, professores i molt especialment el pare Massot.
Per a mi, tal i com diu la Núria, també va ser un plaer assistir-hi i poder compartir aquells dies amb tots vosaltres.
Espero poder participar-hi també l'any vinent i potser poder trobar-nos, ben aviat, en alguna conferència, curset o biblioteca.

Bon estiu a tothom i fins aviat.
Anna Sanegre

Imagina... ha dit...

Gràcies, Anna. Va ser una trobada molt bonica i la foto n'és un bon record. Com bé dius va ser un plaer compartir una estona amb una bona colla d'entusiastes per la LIJ, amb el gran autor Emili Teixidor i amb l'entranyable Pare Massot.
Ens agradarà tornar a coincidir ben aviat per continuar fent descobertes...
Bon estiu!