19 de juliol 2010

Obres per recuperar...


La revista Faristol, en motiu del seu 25è aniversari, ha reunit destacats especialistes en literatura infantil i juvenil per tal de recollir la seva tria de les millors obres infantils i juvenils dels darrers 25 anys. El resultat és una selecció interessant que permet (re)descobrir obres clàssiques de tots els temps.

Seleccionar els millors àlbums i les millors novel·les infantils i juvenils és una tasca complexa però alhora necessària. Si bé és cert que les tries sempre tenen quelcom de subjectiu, perquè les obres ens recorden moments personals determinats i a vegades el lligam que hi fem és més amb el record del moment en què vam descobrir-les que no pas amb les obres en si, no és menys cert que intentar establir un cert cànon de les creacions més interessants és important per tal de mantenir vives les produccions de qualitat en un mercat editorial que publica una gran quantitat d'obres cada any.

Llegiu l'article de Faristol on trobareu la tria de Mercè Escardó, Josep M. Aloy, Pere Martí Bertran, Teresa Mañà, Rosa Mut, Caterina Valriu i Josep Antoni Fluixà!