12 de juliol 2010

Petit Nicolàs


Al pròleg de l'obra Històries inèdites del  petit Nicolàs (La Galera, 2005) Anne Goscinny, filla de l'escriptor René Goscinny, fa servir aquestes paraules per presentar el recull de contes inèdits d'aquest personatge emblemàtic: "La força d'aquesta obra rau en el fet que sedueix tant els nens com els adults. Els primers s'hi reconeixen, i als segons els fa recordar" (p. 7).

De fet, els clàssics es caracteritzen per entusiasmar a petits i a grans perquè la seva qualitat permet que siguin rellegits i reinterpretats en qualsevol moment. El petit Nicolàs és un dels personatges més entranyables del nostre imaginari col·lectiu. Les seves històries tenen més d'una lectura i els seus autors retraten magistralment el món familiar i escolar d'una determinada societat de tal manera que ens retorna a un espai comú: el de la infantesa.

La imatge d'en Nicolàs, que Sempé ha dibuixat amb un traç senzill, estan plenes de comicitat i tendresa i formaran part del nostre món infantil.

Per totes aquestes raons les històries breus d'en Petit Nicolàs han contribuït a fer que moltes generacions s'endinsin en el món lector i que  l'univers d'aquest personatge pugui continuar captivant els infants d'avui.

2 comentaris:

Stel.la ha dit...

L´entranyable Nicolàs, que agrada a petits i molts grans!

Imagina... ha dit...

Una lectura per reprendre durant l'estiu!