02 de gener 2018

Segona edició del llibre 'Plouen poemes!'

Es publica la segona edició de l'antologia Plouen poemes! (Eumo Editorial, 2017). La selecció, a cura de Vanesa Amat, M. Carme Bernal i Isabel Muntañá, ofereix un ventall ampli de poesia (més de 130 textos) d'autors i temes ben diversos. Les il·lustracions de Morad Abselam aconsegueixen captar la sensibilitat dels poemes i atrapen als lectors. 

A propòsit de la segona edició, les autores han elaborat una guia didàctica amb alguns suggeriments per fer viure la poesia a l'escola utilitzant el llibre Plouen poemes! de maneres ben diferents. Es tracta de propostes obertes i adaptables que poden ajudar els mestres a trobar fórmules vives perquè els alumnes escoltin, comprenguin, recitin i escriguin poesia. Es pot consultar la guia didàctica a l'enllaç següent: http://eumoeditorial.com/plouen-poemes-171797

Una de les maneres més efectives i interessants de fer viure la poesia és recitant-la a classe, en diferents moments, creant un ambient idoni i propici per a l'escolta i el gaudi. Un exemple d'això el trobem en les presentacions del llibre. Vegeu-ne uns fragments: