30 d’abril 2014

Premis Crítica Serra d'Or

Col·lecció Tant de gust...

M. Carme Bernal i Carme Rubio reben el Premi Crítica Serra d'Or 2014 per a l'edició de la col·lecció Tant de gust... (Les Publicacions de l'Abadia de Montserrat), que es va iniciar el 2006 amb el volum dedicat a Andersen. Les obres tenen per objectiu la difusió d'autors clàssics per a joves i per a col·lectius aprenents de llengua catalana, seguint les directrius de Lectura Fàcil. Dins el Premi, s'atorga una menció especial al darrer llibre de la col·lecció, que va aparèixer el 2013, dedicat a la figura de Joan Salvat Papasseit.

Les autores havien rebut aquest guardó en l'edició de 2011 pel llibre La princesa malalta (PAMSA, 2010), una rondalla popular de la col·lecció L'Onada de Dones. Es tracta, doncs, d'un nou i merescut reconeixement a la feina que duen a terme per posar els millors textos literaris a l'abast de tots els lectors.



Salvador Espriu de Molist i Vila


En la categoria de Literatura Infantil i Juvenil han estat guardonats el prolífic escriptor, Pep Molist, i l'il·lustrador, Jordi Vila, per la seva obra Salvador Espriu (Baula, 2013), de la col·lecció Vull conèixer..., iniciada el 2010 amb el llibre dedicat a Miquel Martí i Pol. Es tracta d'un àlbum que pretén difondre la vida i l'obra del poeta Salvador Espriu, amb el relat d'alguns moments de la seva infantesa i amb algunes poesies de l'autor. Les il·lustracions tenen una lluminositat especial i contribueixen a fer que el lector es deixi captivar pel poeta.





Vegeu el llistat dels diferents premiats a: http://www.nuvol.com/noticies/fonalleras-camps-mundo-ibarz-i-llibert-premis-serra-dor/

1 comentari:

Alba ha dit...

Un merescut reconeixement a unes bones professionals. Enhorabona!