31 de gener 2014

Escriptura creativa


Escriptura creativa. Recursos i estratègies (Eumo Editorial, 2013) de l'escriptor i professor Víctor Sunyol ofereix una gran quantitat de propostes per incentivar la creativitat. Com generar idees per construir una narració? Quines estratègies es poden aplicar a l'hora d'escriure poesia?  Es tracta d'un recurs molt útil per jugar amb la llengua i esmolar l'enginy, tant per a creadors com per a mestres que vulguin estimular la producció escrita dels seus alumnes. Canviar finals, exagerar, imitar, descontextualitzar... Jugar amb els equívocs, les onomatopeies, allargar o capgirar un poema, buscar una determinada sonoritat... 

Els exercicis són una gran oportunitat per treure profit de tot allò que ens envolta (també d'eines tan usuals com Google!) com a punt de partida per escriure o per millorar les habilitats que intervenen en el llenguatge, en el joc creatiu.  Les activitats es plantegen de manera molt concreta, amb exemples, però també possibiliten noves reflexions que permetran que cadascú pugui adaptar les propostes a les seves necessitats. A més, van acompanyades de consells pràctics molt interessants. 

El proper dimarts, 4 de febrer, a les 18.30h es presentarà el llibre en una xerrada - taller a la Sala Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic. Una bona ocasió per apropar-se al contingut de l'obra, de la mà de la professora Maica Bernal i del mateix autor, i aprofundir en les seves possibilitats a les aules.