11 de juliol 2012

Homenatge a Joaquim Carbó a Montserrat

Homenatge a Joaquim Carbó - III Escola d'Estiu de Montserrat

Un any més, la trobada a Montserrat dins la III Escola d'Estiu de Literatura Infantil i Juvenil ha permès compartir obres, lectures, experiències, descobertes i oportunitats. Obres juvenils, amb dosis de fantasia i terror; obres infantils, plenes d'imatges i paraules evocadores; lectures personals i simbòliques de grans clàssics; experiències lectores a la biblioteca d'escola, a través de l'entusiasme d'un bon mestre; la descoberta de l'enllaç entre botànica i literatura i les oportunitats de visitar espais poc accessibles de l'Abadia; de gaudir de titelles, que obren mirades noves a l'entorn; de sentir i escoltar la veu d'autors i textos clàssics; de valorar les petites editorials i el seu esforç en aquests moments difícils i, com a punt culminant, de poder homenatjar un autor tan prolífic i tan estimat com Joaquim Carbó.

Va ser un goig poder comptar amb la companyia d'aquest escriptor que ha participat activament en la represa de la nostra literatura infantil i juvenil, que ha imaginat moltes aventures i que ens ha permès de créixer llegint una gran quantitat de bones obres escrites en català. És necessari, per tot això, reconèixer el seu nivell de compromís amb la societat i amb l'ofici d'escriure. Malgrat que ell afirmi que no és incansable, certament ho sembla, tenint en compte que ha publicat més de cent llibres i sis-cents contes. A més, cal considerar que les seves creacions continuen: n'és un exemple el nou volum d'històries de l'entranyable Felip Marlot... 


Fou tot un privilegi poder participar en l'acte de reconeixement a una trajectòria, a una obra, a un autor com Joaquim Carbó.

4 comentaris:

Josep Maria Aloy ha dit...

Un homenatge merescut a un escriptor que ha estat un referent al nostre país. Felicitats a l'homenatjat i als qui l'han homenatjat!!

Imagina... ha dit...

Massa vegades oblidem els nostres grans autors... i aquest, com bé dius, va ser un acte de merescut reconeixement. Gràcies per acompanyar-nos i per fer-nos arribar el teu comentari. Fins aviat!

Adelia ha dit...

De tornada a casa i amb el record dels dies passats a Montserrat, m'he trobat al meu correu amb aquest enllaç sobre llibres i aventures , us l'envio per si de cas no el coneixeu i també per agrair-vos la bona companya i acollida durant les jornades.
http://muchbetternow.salonalpin.net/

Estarem en contacte. Salutacions des de Galícia (Saudiños)

Imagina... ha dit...

Adelia, gràcies per enviar-nos aquest enllaç. El vídeo és visualment molt atractiu per explicar de manera gràfica la passió per la lectura...

Gràcies per acompanyar-nos un any més a Montserrat i per la teva sensibilitat lingüística i literària!

Fins aviat! Unha aperta!