29 d’octubre 2014

Presentació del Bestiolari de Joana Raspall


Bestiolari de Joana Raspall (Pagès Editors, 2014) aplega, tal com el seu nom indica, els poemes d'animals que l'escriptora Joana Raspall va crear pensant en un públic infantil. La selecció és a cura de l'especialista en literatura infantil, Josep M. Aloy, gran coneixedor de l'obra de Raspall. Es tracta d'un extens recull de poemes que mostra la sensibilitat i la qualitat poètica de l'autora. N'hi ha en forma de diàleg, altres de més descriptius, alguns que parlen de grans bèsties i d'altres sobre petits insectes, etc. En qualsevol cas, es tracta d'una poesia que connecta directament amb els infants per la temàtica, però també per la forma amb què es transmet: un llenguatge planer però ric, amb elements molt musicals i recursos poètics, literaris, propis de la poesia per a tots els públics.


El llibre és d'una edició molt acurada, en un format gran, que fa de bon llegir, ideal per a compartir i amb il·lustracions d'Anna Clariana, que complementen molt bé el sentit dels textos.



Divendres 21 de novembre a les 7 de la tarda es presentarà l'obra a Vic, a la llibreria La Tralla. La presentació anirà a càrrec de Maica Bernal i Carme Rubio, professores de la UVic-UCC, i comptarà amb la presència del curador del llibre.