12 de juliol 2013

Lectura i aventura amb J. Centelles
Performance a càrrec de Joma
Espectacle de poesia de J. Raspall

Un any més hem compartit experiències al voltant de la Literatura per a infants i joves a una nova edició de l'Escola de Literatura Infantil i Juvenil de la UVic i l'Abadia de Montserrat.


Gemma Lluch va mostrar la importància dels relats dels germans Grimm (aquí podeu trobar els documents de la seva comunicació: la repercussió de l'obra de Grimm). Josep M. Aloy va fer un repàs, a tall d'homenatge, a l'obra de poesia infantil de Joana Raspall, la veu poètica més veterana; Carme Alcoverro va comentar els elements de transgressió i moralització a les obres Pinotxo i Sis Joans; Jaume Centelles, Albert Correa (Escola Natzaret de Badalona) i Susanna López (Escola Drassanes de Barcelona) van mostrar experiències de foment de la lectura (que rima amb aventura) i amb Joma vam poder conèixer el sorprenent món del llibre com a objecte.


A més, vam gaudir d'una visita a diferents espais de l'Abadia, com la Biblioteca de Montserrat; d'un espectacle de màgia; d'una ruta literària a les coves de Salnitre; de la lectura dramatitzada de poesia de Joana Raspall, com a presentació del llibre 46 poemes, 2 contes; i de la lectura dramatitzada dels relats de Jesús Moncada Un racó al Cafè de la Granota (dirigit per Xicu Masó).