17 de novembre 2010

Ruta literària Miquel Martí i Pol


El passat 11 de novembre va fer set anys de la mort del poeta Miquel Martí i Pol.  La seva obra es manté viva perquè es continua llegint. És evident que la bona poesia no mor, no perd el seu sentit malgrat el pas del temps, però no és menys evident que per recuperar i mantenir viva la poesia el que cal és llegir-la.


En paraules de l'autor: "La poesia aplicada sobre l'experiència exerceix una funció pacient i amorosa de comprensió i de transformació. (...)El lector, el "bon" lector de poesia, pot descobrir i sovint descobreix per mitjà de la lectura nuclis de la seva personalitat íntima que pràcticament ignorava o que mai no havia sabut formular-se amb l'expressivitat amb què un poema o uns versos d'un poema els hi han explicat". (M. Martí i Pol. ¿Què és la poesia? Barcelona: Empúries, 2000, p. 56-57)

Doncs bé, per fer possible el coneixement d'un autor, entendre millor la seva obra i aconseguir llegir-la, essent el "bon" lector que M. Martí i Pol esmentava, ens calen pràctiques com les rutes literàries que lliguen territori, paisatge, vida i literatura i esdevenen una experiència colpidora per a petits i grans.

La ruta literària Miquel Martí i Pol és una iniciativa de l’Ajuntament de Roda de Ter per recordar i homenatjar el poeta seguint la seva trajectòria vital per la vila. La ruta indica els indrets i les imatges que formen part de la vida i de l’obra de Miquel Martí i Pol. La ruta lliga la literatura amb la vida per mitjà de paisatges geogràfics i humans.

 
Guia de la Ruta Literària Miquel Martí i Pol

2 comentaris:

Sandra ha dit...

Hola Vanesa,
avui fa 10 anys de la mort de Miquel Martí i Pol i en Jordi Basté i l'equip de RAC1 li estan fent un homenatge llegint poemes. Entre d'altres, han llegit el poema Elionor i m'ha fet recordar les teves classes de Literatura a la UVIC. Un molt bon i bonic record.

Gràcies!!!!

Sandra Aguilera

Imagina... ha dit...

Sandra, quina il·lusió rebre les teves paraules recordant les estones que vam compartir al voltant de la literatura infantil!

Com dius, avui es commemora el desè aniversari de la mort del poeta Miquel Martí i Pol. Un esdeveniment que serveix per recordar-lo i per llegir-lo de nou. Com commouen i remouen els seus poemes...

Una abraçada,
Vanesa