22 de novembre 2009

Triar llibres infantils

Saber escollir lectures infantils és un dels reptes que tenen els adults que envolten els infants.  Per tal d’oferir eines als futurs mestres que els puguin facilitar la tasca de selecció de llibres, en el marc de l’assignatura de literatura infantil, vam rebre la visita de Pep Molist, expert en l'àmbit de la literatura per a infants i joves, bibliotecari, escriptor, codirector de la revista Faristol, que ens va oferir la xerrada El senyor dentista i la literatura infantil: sis criteris per a triar llibres infantils.
D’una forma bella i estimulant, a través de la història del senyor dentista, vam descobrir algunes de les idees claus que cal tenir presents en l’elecció d’un llibre infantil i al mateix temps alguns títols interessants. També vam aprendre de quina manera la màgia d’un conte, narrat amb delicadesa i sabent parar en els moments de màxima expectació, pot esdevenir una experiència impactant a totes les edats.
En l'obra Dins del mirall. La literatura infantil i juvenil explicada als adults (Graó, 2008) Pep Molist exposa alguns dels criteris de selecció de lectures que han configurat el seu itinerari lector.

1 comentari:

Stel.la ha dit...

Trobo que el treball "Dins el mirall", d´en Pep Molist, és molt interessant. Me la rellegeixo molt sovint!